Soundway

Design en Development

Tijdens Innovation Workplace heb ik samen met een projectgroep een prototype ontwikkelt, waarmee visueel en mentaal beperkte mensen kunnen navigeren. Voor het project is er samengewerkt met Visio. Het probleem wat Visio had was dat cliënten niet zelfstandig op het terrein van Visio konden navigeren van hun huis naar de dagbesteding en weer terug.

Het project won de Innovation Workplace prijs

Als oplossing hebben we drie prototypes ontwikkelt die de oplossing simuleren. Het eerste prototype is een app die de client bij zich heeft wanneer er genavigeerd wordt.  Tijdens het navigeren ziet de client een thema, bijvoorbeeld een auto of oceaan thema, die de progressie laat zien.

Het tweede prototype is een app. De app is voor de verzorgers waarmee ze kunnen zien waar de client is op het terrein. Elke verzorger kan instellen welke client ze hebben en per persoon zien waar ze zien. Als een client een probleem heeft onderweg, krijgt de verzorger een notificatie en is er een optie om tegen de client te praten.

iphones

Het laatste prototype is een simulatie van het Visio terrein. Dit prototype is getest bij de cliënten. Voor de simulatie is er een soort game gemaakt, die bestuurt wordt meer een joystick. De client krijgt twee armbanden om die links of rechts vibreren als je moet afslaan.

CleanShot 2020-05-26 at 21.44.27@2x