Infoware onboarding

Design

In opdracht van het bedrijf Metaware heb ik voor mijn afstudeeropdracht een onboarding ontwikkelt voor het product Infoware. Infoware is een formulieren generator waarmee bedrijven gemakkelijk formulieren kunnen maken, zoals een feedback of werkplekinspectie formulier.

De huidige tour in Infoware laat de gebruiker niet de functies en mogelijkheden zien in het programma. Dit zorgt ervoor dat ze het programma zelf moeten aanleren.

Als oplossing is er een onboarding ontwikkelt die gericht is op personalisatie en het uitvoeren van taken. Tijdens het registeren kan er ingesteld worden in welke branche de gebruiker werkt. Op basis hiervan wordt er in het programma relevante content getoond.

Om te zorgen dat de gebruiker leert hoe Infoware werkt, zijn er twee onderwerpen die gevolgd kunnen worden. Bij het volgen van een onderwerp wordt er stap voor stap uitgelegd hoe de functies werken. Middels een checklist voert de gebruiker de taken uit en leert gelijk hoe het programma werkt.

Voor gebruikers die niet veel tijd hebben of informatie willen krijgen over een bepaalde functie, is er ook een korte tour. De korte tour geeft de mogelijkheid om snel en makkelijk informatie te krijgen over Infoware.

Het prototype is gemaakt met Protopie. Naar het prototype.

Uitgebreide tour

Korte tour